Alexa & Lady

Zaterdag 14 januari zag ik op het internet bij Cattery Meus Amicus dat ze op 26-12-2005 een nestje hadden gekregen, ik gelijk bellen, en ja er waren nog kittens beschikbaar, we waren gelijk weg van de foto van Alexa. Zondag 15 januari zijn we wezen kijken en het was snel besloten, half maart komt Alexa bij ons wonen.

Op 18 februari zijn we weer wezen kijken, Avalon (wij gaan haar Lady noemen) was nog beschikbaar, na een deal met Winni mag ze ook bij ons komen wonen.

Ik heb wat foto's van Alexa en haar familie geplukt van de site's van Cattery Meus Amicus, eigenaars van Beau. Ook heb ik veel info en foto's gekregen van de cattery's waar de opa's en oma's vandaan komen, zelfs uit Noorwegen.

*

Sinds 3 december 2010 woont lady in Amsterdam bij Elly, helaas was de situatie hier zo erg geworden van de stress dat Lady niet meer samen kon met Alexa & Cailin, maar ze heeft het in Mokum goed naar haar zin, zie hiernaast de link voor de foto's. klik op de foto, wordt steeds bijgewerkt. 

Update december 2012, helaas is lady in juni overleden, ze had problemen met haar darmen, Elly vertelde mij dit later omdat ze mij het verdriet wilde besparen, maar pijn doet het natuurlijk.

*

Klik op mij!!!!!

En je ziet de foto's van de kennismaking met Poema en Cailin.

 

Foto's van de eerste ontmoeting heb ik niet van Alexa, ze was erg bang de eerste dagen, foto's van latere tijdstippen zijn te zien onder de link de katten op de ladycat.nl page.

Klik op het hoofdje van Alexa en je ziet nog veel meer foto's van bij de cattery..

Klik op het hoofdje van Lady en je ziet onze familie. 

klik op de volgende linkjes voor de stambomen: &

Vrijdag 20 januari 2006: de hele week ben ik bestookt met foto's vanaf Cattery Meus Amicus en andere cattery's, ik had namelijk bij diverse cattery's in binnen en buitenland gevraagd naar foto's en info van de ouders, grootouders en overgrootouders van Alexa, van 1 moet ik nog een foto krijgen, maar die is onderweg, leuk dat iedereen zo meehelpt. Sinds gister doen ze Alexa bijvoeren en zoals ik het begrijp eet ze zelfs de vingers op daar in Beek en Donk. Dus het wordt een grote meid. 

Maandag 6 februari 2006: hier volgt een stukje uit een mail die ik van John van de cattery gekregen heb: 

Alexa is van de een op de andere dag niet aan het eten maar aan het vreten gegaan!!
Wilde ze de ene dag nog geen brokje in melk geweekt opeten, de volgende dag begon ze spontaan droge brokjes te eten.
Het is een echte fleemkont, zit graag bij je en kan zowel ondeugend als erg lief zijn....

18 februari zijn Winni en ik wezen kijken naar Alexa, Ze is erg gegroeid en lief, ze heeft even bij me gezeten en leuk gespeeld met haar broer en zusjes, ook Avalon vond het fijn om bij ons te zitten, je kan alles zien in het fotoalbum. Ik weet nu dat Alexa black tabby spotted van kleur is. Toen we thuis kwamen zei Winni: "als je stopt met roken, mag je die bruine ook nemen", nou dat was een makkelijke keuze, ik ben gestopt met roken en  Lady (org. naam"Avalon) komt ook bij ons wonen. Lady is havana gekleurd.

17 maart: ik kreeg een mailtje van John van de cattery, Het hele spul was een beetje ziekjes geweest, dus helaas 25 maart ophalen gaat niet lukken. We zijn zondag 19 maart wezen kijken, de katjes waren alweer lekker aan het spelen, alleen Alexa was wat rustiger, de afgelopen week heb ik steeds contact gehad met Meus Amicus en het gaat goed met Alexa, dus we hopen aankomende week dat ze ge-ent worden en dat we ze het 1e weekend van april kunnen gaan halen, ben toch zo benieuwd hoe dat zal gaan hier met Cailin & Poema.

Zondag 2 april hebben we Lady opgehaald, zij was met 3 dagen gewend en speelde met de groters, lekker eten en vooral veel slapen. Alexa moest nog wat bijkomen, ze was iets te licht.

Dinsdag 11 april, Joepie, we kunnen Alexa ook halen, ze is iets banger dan haar zusje, maar eet gelukkig wel, ook gaat ze op ontdekking uit, steeds een stukje verder. Ik heb haar geknuffeld en geaaid, toen ze doorhad dat ik het was, weer blazen en grommen, maar het komt wel goed, gewoon geduld hebben.....

Zaterdag 15 april, Het ijs is definitief gebroken, zie de foto's op linkje de katten en dan nummer 7, spelen met elkaar, liggen bij elkaar en eten samen, hier en daar nog een klein grommetje, maar ach......

Lady is in december 2006 gedekt door Dolce & Gabanna, Hiernaast de link

 

Moeder beau

Vader Nobby